7 Years of Lukas Graham

5. November 2020

Læg i kalender Køb billet
Tidspunkt: Kl. 20.00
Sted: Kunstbiografen Pris: Forsalg: 90 kr.

Set udefra, går det godt for Lukas Graham - RIGTIG godt. Hver gang Lukas sætter et nyt mål, opnår han det. Han bliver signet på et stort internationalt label, han arbejder med de største producere, han bliver fløjet rundt i hele verden, til de største scener for at spille sit verdenshit 7 Years. Lukas begynder endda at stifte familie, men set indefra kan det være rigtig mange elementer at jonglere og få til at harmonere. Drømmene kan nemt blive til mareridt.

Gennem 7 tumultariske år, følger instruktør Renè Sascha Johannsen bandet i en undersøgende og poetisk film om balancer. Fra gaden på Christiania, til swimmingpools i Los Angeles, fra skrumlede kassevogne til luksus privat fly og fra hjerteblod til hitlister.

Hvordan balancerer man på den ene side kravet fra en umættelig underholdningsindustri, der hele tiden vil have mere og på den anden side forventningen fra sig selv, om at ville være en god far til sit nyfødte barn? Hvordan tackler Lukas sin private sorg over at miste sin far, der pludselig forlader verden, mens han selv er i gang med at indtage den?

Vi er med hele vejen. Backstage på Wembley, på de store talkshows, radioshows, bag mikrofonen i studiet og helt ind i tourbussens trange køjer. Vi er med til intim sangskrivning i studie sessions, hvor hver eneste stavelse vendes og en hær af producere og sangskrivere forsøger at forløse potentialet og samtidig holde fast i kernen.

7 YEARS OF LUKAS GRAHAM er ikke kun forløbet, omkring Danmarkshistoriens største hit. Det er i høj grad også en film om personlig kunstnerisk integritet. Filmen følger Lukas Forchhammers udvikling, fra en dreng, der bliver voksen og succesfuld og dernæst bliver far og som samtidig kæmper med at finde sin plads i en verden, hvor alles øjne er på ham.

Det er en dybt personlig historie om en kunstnerisk arbejdssejr og et forsøg på at slå rødder, mens hele verden vil have mere.

Spilletid ekskl. forfilm og trailers: 88 min.