Spöket i Köket

19. October 2019

Læg i kalender Køb billet
Musik
Tidspunkt: Kl. 21.00
Døren åbnes: Kl. 20:30 Sted: 1. sal Pris: Forsalg: 100 kr.
I døren: 130 kr.
Forsalg, studerende: 70 kr.
I døren, studerende: 100 kr.

SPÖKET I KÖKET

Svensk/dansk/belgiske Spöket i Köket et sandt overflødighedshorn af fyrig, fængende og formidabel folk! Med en sindrig blanding af traditionelle folke-instrumenter som violin, fløjte, mandolin og harmonika, serveret på et sprødt leje af klaver, guitar og kontrabas, generøst krydret med saxofoner, trompet og trækbasun har dette ti mand høje orkester et helt unikt og powerfuldt udtryk, som bevæger sig i grænselandet mellem traditionel folkemusik og moderne bigbandmusik. Repertoiret er et smagfuldt opkog af ny og gammel vise- og spillemandsmusik fra både Sverige, Danmark, Norge, De Britiske Øer og ikke mindst fra Canadas provinser.

Udover en anseelig række spillesteder i Sverige og Danmark har bandet i løbet af de forgangne år bl.a. optrådt på Korrö Folkmusikfestival, Odense Jam Days, Godtfolk Festival på Fanø, Musik over Præstø Fjord, FolkBaltica festivalen, samt Folk Spot Denmark på Tønder festivalen 2017.

I foråret 2017 serverede Spöket sit første album Den Nya Spisen, og i 2019 er bandet atter pladeaktuelle med opfølgeren: Château du Garage som allerede ser ud til at være blevet en rigtig god årgang…

“Tænderne løber i vand”
Ole Sørensen, Flensborg Avis

“Un album à ne pas laisser passer!”
Gérard Viel, 5planetes.com

”Når hele dette veritable overflødighedshorn emmer af solide spilletekniske og musikalske kvalifikationer, serveret med oprigtigt smilende fornøjelse, kan det ikke gå galt. Det gør det heller ikke. ”Château du Garage” er en kraftpræstation(…)"
Nils Thorlund, Rootszone.dk

“Ett band med en Hendrix på dragspel bör tas på största allvar”
Alexander Agrell, Sydsvenskan

“Det här obegripliga tiomanna (med fyra kvinnor) bandet lyfter ett snäpp till för varje gång jag hör det på skiva eller live.(…) Vilka musiker! Vilken bredd på repertoaren! Det här kan jag lyssna på hur länge som helst!”
Peter Ahlbom, Spelmannen